25 Haziran 2013 Salı

Deniz Tanrıçası- P.C. Cast :)


Merhabalaaar :) Bir süredir yokum, kusura bakmayın. Malum tatil işte. En sevdiğim serilerden biridir Tanrıça Serisi. Zaten mitolojiyi de çok severim :)

Bu kitap serisini dediğim gibi çok seviyorum fakat tek hoşuma gitmeyen yanı kadın karakterlerin 25 yaş ve üstü olması. (Korkmayın kırk yaşında yok diye hatırlıyorum :D)
Baş kadın karakterimiz de 25. yaşına giren Hava Kuvvetleri Teğmeni Christine Canady. 25. doğum gününde tek bir şey diliyor: Hayatında birazcık sihir olmasını. Fazlaca şampanya içtikten sonra bir tanrıça çağırma ritüeli düzenliyor. Büyünün gerçekten olacağını tahmin etmiyor tabi ki fakat büyü gerçekleşiyor. Kendini Tanrıça Gaea'nın yanında bulunca şaşırıyor haliyle. Tanrıça onun kızıyla yer değiştirmesini sağlıyor çünkü kızı tehlikede. Tabii ki kızı bir denizkızı hem de prenses olanlardan. CC (Christine'nin adı kitapta böyle geçiyor.) denizkızının sorunlarını görünce onun adına çok üzülüyor. Fakat bir denizerkeği olan Dylan ile tanışınca her şey değişiyor. Tabii tehlikeler her zaman vardır, bunu da unutmamak gerek. Acaba kitabın sonunda mutlu olabilecekler mi? Baştan söyleyeyim kitap sonlarına kadar bu konuda (ikisinin birleşmesi) pek bir renk vermiyor. Hatta bazen umutsuzluğa kapılıyorsunuz fakat muhteşem bir kitap. Zaten bu kitabı okuduktan sonra yazarın taktiğini çözeceksiniz ve diğer kitaplarda da bunu uyguladığını göreceksiniz :)

Konu kısaca bu. Benim yorumumdur kapak yazısı falan değil :) Gerçekten harika bir kitap. Hem maceralı ve fantastik hem de romantik. Şiddetle tavsiye ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder