24 Nisan 2013 Çarşamba

Dash & Lily's Book of Dares



Selaaam :) Fark ettim ki hiç başka dilde bir kitap yorumlamamışım o.O

Bu kitap beğenerek okuduğum bir kitaptır. İngilizce kita okumayı sevenlere tavsiye ederim :)

Noel ruhuna aldırmayan Dash ve Noel ile ilgili herşeye bayılan Lily'nin ortak bir noktaları var: Kitaplar. Ve kitaplar onları biraraya getirir.
Dash, kitabevinden çok daha fazlası olduğunu düşündüğü dükkanda (the Strand) dolaşıp, Salinger
kitaplarına bakarken kırmızı bir defter ilgisi çeker. Lily’nin bıraktığı notta bazı ipuçları toplaması gerektiği yazılıdır, böylece ortaya bir cümle çıkacaktır. Bu cümlenin sonunda eğer bu gizemli oyuna devam etmek istiyorsa, kitabevinde çalışan belirli birine defteri teslim etmesi gerekmektedir. Dash, kısa sürede oyunun ilk bölümünü tamamlar ve ismini belirtmeden bir takım “görevler” yazarak defteri teslim eder. Böylece iki genç birbirilerini tanıma yolunda ilk adımı da atmış olurlar.

Eşcinsel olan ağabeyinin teşvikiyle yazdığı defterin kendisini "ideal erkek arkadaşa" yönlendireceğinden çok emin olamayan Lily,  yıl dönümü kutlaması için Fiji’ye giden ebeveynlerinin “yerleşme” planından haberdar olur ve Noel’i protesto edercesine tek başına geçirmeye karar verir.
Manhattan'a taşınacak olan ve orada hiç arkadaşı olmayan Lily, Dash'in verdiği görevleri hevesle yerine getirmeye başlar :)

Çok güzel bir kitaptı ve Dash'i çok sevdiim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder